PLES - igra gibanja

Ponosni smo, da sodelujemo z Univerzo za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Skupaj smo oblikovali študijski predmet: PLES – igra gibanja.

PLES – igra gibanja, je solo vadba latinsko ameriških plesov, ki se poučuje v skupini. Za udeležbo v programu ne potrebujemo plesnega predznanja niti plesnega partnerja, saj plešemo sami in ne v parih. Na posamezni vaji na živahno glasbo plešemo enega od latinsko ameriških plesov: salso, sambo, bachato, jive ali cha cha cha.

Z rednim obiskom vadbe izboljšamo naše gibalne sposobnosti: gibljivost, koordinacijo, vzdržljivost, moč, ravnotežje, orientacijo v prostoru, povezavo gibov in korakov z glasbo in ritmom ter pridobimo (začutiti) svobodo v gibu. Krepimo pa tudi spominske funkcije: pomnjenje korakov in koreografij je eden od pomembnejših ciljev (kam je usmerjen pogled, kako držati pokončno držo in hkrati gibati z ostalimi deli telesa itd.). Doživljamo ugodje ob gibanju telesa v ritmu glasbe.

Plesna vadba, ki poteka v dopoldanskem času, je namenjena članom UTŽO v Ljubljani.

TERMINI vadb:

  • PONEDELJEK OB 10:30 (nadaljevalna skupina)
  • ČETRTEK OB 11:30 (začetna skupina)

LOKACIJA: Plesna šola Plesna zvezda, Ljubljana BTC, Španska ulica 5, 1000 Ljubljana (Športni center Millenium, 1. nadstropje).

PRIJAVA in več informacij: info@plesnazvezda.si, 041 634 000

Za udeležbo v programu prispevate 30 € na mesec na osebo. Plačilo je pogojeno z meseci in ne s številom vadb ali vašo udeležbo.

Program