Solo salsa

Solo salsa vadbe v Plesni zvezdi Ljubljana potekajo:

  • NADALJEVALNA: ponedeljki ob 9:00

  • ZAČETNO NADALJEVALNA: ponedeljki ob 17:45

  • NADALJEVALNA: srede ob 17:45

  • NAPREDNA: srede ob 19:00

  • ZAČETNA: četrtki ob 17:45

Sredine Solo salsa skupine vodi Katarina Venturini

Za Solo salso NE POTREBUJETE PLESNEGA PARTNERJA, niti NI POTREBNO ZNATI DOBRO PLESATI! Solo Salsa vadba je namenjena vsem plesa željnim - plesnim začetnikom ali izkušenim plesalcem.

Na njej pa nikakor NE PLEŠEMO ZGOLJ SALSE!  

Solo salsa vadba je tista '' naša'', značilna vadba, ki jo v Plesni zvezdi PONUJAMO ŽE 15 let. V uvodnem delu vadbe SE NAJPREJ OGREJEMO Z IZBRANIM PLESOM. Vsak mesec izberemo drug ples: bachato, cha cha cha, square rumbo, kubansko rumbo, sambo, jive, tango, hustle ali celo pasodoble. V osrednjem delu vadbe VSAKOKRAT pripravimo NOVO KOREOGRAFIJO salse in jo DODOBRA PREPLEŠEMO. Tako ''KRAVŽLAMO'' NAŠE MOŽGANČKE in se pri tej plesno-aerobni vadbi resnično ''ORNK'' NAPLEŠEMO. Uro pa zaključimo z bolj umirjenimi ritmi.

Ples je čudežen. Je ODLIČNA ŠPORTNA VADBA (enkrat tedensko se v eni uri pošteno naplešemo. Na vaji naredimo v povprečju 7000 korakov in porabimo 700 kalorij), ples je UMETNOST - pravijo, da se s plesom ''dotaknemo božanskega''. Alain Badiou pa pravi, da je ''ples tisto kar v prostoru zadrži čas''. Ples je tudi odlična NALOŽBA V ZDRAVJE https://pitjournal.unc.edu/article/dancing-and-cerebral-health. V prijetni družbi pa so ZABAVA, UŽITEK IN ŽELJA PO ŠE ZAGOTOVLJENA.