Filip Savić

Kot večino otrok so tudi Filipa starši usmerili v obšolske dejavnosti z namenom, da bi našel nekaj, kar bi dopolnjevalo njegovo izobraževalno pot. S plesom se je prvič srečal na plesnem krožku v vrtcu. Ob vpisu v osnovno šolo se je sprva ukvarjal z judom, ker pa od glasbe in umetnosti ni želel biti oddaljen, je obiskoval ure igranja klavirja. Pel je tudi v pevskem zboru, s katerim so tudi veliko nastopali in tekmovali.

V četrtem razredu osnovne šole, je prestopil prag plesne šole in začel s prvimi koraki latinsko ameriških in standardnih plesov. Z veliko predanosti je obiskoval številne treninge. Znanje je pridobival pri različnih vrhunskih trenerjih. Udeležil pa se je tudi številnih mednarodnih priprav. Redno je tekmoval na kvalifikacijskih, državnih in mednarodnih tekmah, na katerih je zasedal dobre uvrstitve. Bil je tudi član državne plesne reprezentance.

Plesno kariero je moral zaradi zdravstvenih težav zaključiti leta 2019. Z leti so se slednje umirile, začutil pa je tudi željo, da bi se s plesom ponovno ukvarjal.

Trenutno študira na pravni fakulteti v Ljubljani. Svojo izobraževalno pot pa dopolnjuje s plesom, ki mu že od malih nog veliko pomeni in ga sprošča. Svoja pridobljena plesna znanja rad deli z drugimi. Prosti čas najraje preživi v družbi prijateljev, z dobro knjigo v roki ali pa si ogleda kakšen film.