Jasna Gradišar

V prvem razredu osnovne šole je prvič prestopila prag plesne šole. Kmalu so jo usmerili v selekcijo za latinsko-ameriške in standardne plese in jo postavili ob bok plesalcu Rokiju Česnu, s katerim sta preplesala svojo mladost.
Na njuni prvi tekmi med pionirji sta se že uvrstila v finale, osvojila 5. mesto in presenetila tako sebe, starše kot sotekmovalce. Kmalu so sledile prve stopničke, 2. mesto na državnem prvenstvu v kombinaciji LA in ST plesov med pionirji. Med mlajšimi mladinci, mladinci in starejšimi mladinci sta šestkrat postala državna prvaka v LA plesih in v kombinaciji LA in ST plesov. Leta 1995 sta na tekmovanju v Blackpoolu (Velika Britanija) osvojila 1. mesto in s tem postala neuradna mladinska svetovna prvaka v LA plesih. Naslednje leto sta prestopila v višjo starostno kategorijo in na svetovnem prvenstvu za starejše mladince v LA plesih pometla s konkurenco ter zmagala (1996, Avstrija), leto kasneje pa uspela obraniti naslov svetovnih prvakov (1997, Slovenija). Za vrhunske dosežke sta bila nagrajena tudi s priznanji in odlikovanji s strani športne zveze Ljubljana in Olimpijskega komiteja Slovenije. Zmagovala sta na odprtih prvenstvih Slovenije (Ljubljana Open, Urška Open), Italije (Cervia), Nemčije (German Open), Danske (Copenhagen Open).

Leta 1998 je Jasna zaključila svojo tekmovalno kariero in se posvetila študiju na Fakulteti za šport, kjer je usmerjala športno treniranje – Ples. Med študijem se je še dodatno izobraževala in postala inštruktorica aerobike in pilatesa, ter se posvetila vodenju skupinskih vadb. Na Nike konvencijah (največja konvencija za aerobiko pri nas) je vodila t.i. masterclass-e. Svoja študentska leta je preplesala v družbi prijateljic. Vse bivše tekmovalke, so ustanovile plesno skupino Latino Passion. Vrsto let so nastopale na prireditvah širom Slovenije. Igralec Jernej Kuntner pa je bil njen soplesalec v prvi sezoni šova Zvezde plešejo. V štirih zaporednih nastopih sta se gledalcem predstavila s tangom, cha cha cha-jem, sambo in dunajskim valčkom. Bila je zanimiva in hkrati naporna izkušnja, saj sta morala vsak teden natrenirati nov ples, od prvega plesnega koraka na vajah v ponedeljek, do nedeljskega nastopa v živo na televiziji.

Danes dopoldneve preživlja v družbi učencev, ki jim na urah športne vzgoje želi privzgojiti športni duh, neko notranjo potrebo po gibanju. Velikokrat prekratki popoldnevi in vikendi so rezervirani za družino. Je mamica Lune in Bineta, partnerju pa gre tako rekoč zahvala, da so njeni večeri med tednom namenjeni vsem, ki se želijo naučiti novih plesnih korakov ali pa se ji pridružiti na urah aerobike ali pilatesa.