Tjaša Štornik

Tjaša Štornik je plesalka že od njenega 4. leta. Naprej je začela z otroškimi plesi nato pa se je srečala z modernimi tekmovalnih plesi (show dance, street dance in disco dance). Začela je tekmovati v četrtem razredu osnovne šole. Najprej je tekmovala show dance nato pa je spoznala plesno disciplino disco dance kjer jo prevzel blišč na kostimih ter velika izraženost energije za to vrstni ples. Od vseh disciplin ji je bil najbližji disco dance, ki ga je tudi največ trenirala in dosegala odlične rezultate pod okriljem Dejana Zečevića v plesni šoli Zeko.

V svoji 20. letni plesni karieri v disciplini disco danca postala tudi večkratna državna prvakinja v dvojicah, malih skupinah ter formacijah. Svojo tekmovalno pot po je zaključila v letu 2021 z še enim naslovom državne prvakinje v kategoriji disco dance članskih malih skupin. Najbolj ponosna je na svoj rezultat državne podprvakinje v članski kategoriji ter uvrstitev v finale evropskega prvenstva v malih skupinah disco dance člani kjer so zasedle 6.mesto. Svojo plesno znanje iz disco dance je tudi prenesla kot trenerka na ostale plesalce, kjer je z svojim parom v kategoriji Disco dance parih že osvojila dva državna naslova.

Po končani karieri je pridobila naziv sodnice za moderne tekmovalne plese.

Tjašo skozi celo življenje spremlja šport ter želja po delu z ljudmi, zato se je vpisala na Fakulteto za šport, smer športna vzgoja. Ob plesu pa obožuje še druge športe – pozimi rada poučuje smučanje, igra tenis ter ob poletnih dneh rada plava.

Med študijskimi leti je na Fakulteti usmerjala ples in si že pridobila naziv trenerka plesa. Pridobila si je še tudi ostale nazive kot učiteljica smučanja ter plavanja. Sedaj zaključuje magistrski program športne vzgoje in veseli novih življenjskih izzivov.